1. 7. 2025   |   svátek má Jaroslava
 

Pomazánka z Lučiny

Název Množství a jednotka
Lučina 250 g
majonéza 100 ml
cibulka 1 ks
křen 2 lžičky
vejce 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Lučinu promícháme s majonézou, přidáme natvrdo uvařená nakrájená vajíčka a nadrobno nakrájenou menší cibulku, promícháme a ochutíme nastrouhaným křenem. Mažeme na tmavé pečivo.

Tip:
Místo křenu můžeme dát lžičku sladké papriky.


 


RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí játra na víně s fenyklem a jasmínovou rýží

Postup: Kuřecí játra opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, ostrým nožem odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...